Kalender

Aanvullend programma Vief West-Vlaanderen 2022

Datum en uur : Zaterdag 01/01/2022 00:00

Informatie :

Vief Kwiek Oostende reserveerde voor haar leden een aantal plaatsen op enkele activiteiten van Vief West-Vlaanderen  op onderstaande data:

 

Donderdag 19 mei 2022 Daguitstap “Genieten in Noord-Frankrijk”  €66   V O L Z E T

Woensdag 22 juni 2022 Vrijdag…visdag Nieuwpoort €69 3 plaatsen

Woensdag 07 tot en met maandag 12 sept 2022 Meerdaagse reis Noord-Bretagne € 865 pp

Donderdag 22 september 2022 Daguitstap “Flirten met de schreve” €65  15 plaatsen

Donderdag 20 oktober 2022  Gastronomie Trapegeer De Panne  €60  20 plaatsen

Donderdag 17 november 2022 Gastronomie Ter Duinen Koksijde (restaurant De Mijn)  €64  20 plaatsen

Inschrijven is betalen met mededeling datum – activiteit en aantal personen enkel via Vief Kwiek Oostende

 

Andere dan bovenvermelde activiteiten ingericht door Vief West-Vlaanderen dienen rechtstreeks gereserveerd en betaald te worden via het secretariaat van Vief West-Vlaanderen in Kortrijk

 

Eurovizie

Datum en uur : Dinsdag 10/05/2022 14:00

Informatie :

 

Eurovizie

 

 

 

WIJZIGING DATUM INGEVOLGE COVID-19 naar najaar 2023 in Kursaal Oostende

 

Kursaal Oostende 14 uur

Er was een tijd waarin het Eurovisie Songfestival echt iets betekende in Vlaanderen en Nederland. Families en vrienden waren samen aan de buis gekluisterd. Grote melodieën, grote orkesten met echte muzikanten en gepassioneerde zangtalenten lieten een poëtisch stukje van Europa zien. Die tijd is voorbij, of toch niet? Nu is er Eurovizie: een intiem belevingsconcert vol pakkende songs uit de Eurovisie-jaren 50, 60, 70, 80 en een klein beetje jaren 90, doorspekt met zwart-wit anekdotes en kleurrijke historische feiten.

Chelsy, Andrea Croonenberghs en Geena Lisa brengen de grootste klassiekers terug tot leven samen met een live band onder leiding van Peter Bauwens.

Ticket: € 25 te bestellen op rekening BE95 3800 0667 2358 van Vief Kwiek Oostende met vermelding “Eurovizie”

 

De tickets worden de week voordien thuis bezorgd

 

 

 

Fin de saison barbecue

Datum en uur : Maandag 13/06/2022 12:00

Informatie :

Lokaal: Ten Stuyver, Stuiverstraat 357,  Oostende

de zaal vanaf 12u0nde

De deelnemers aan de Fin de saison barbecue worden tegen 12u00 verwacht voor de aperitief gevolgd door een lekkere barbecue met vlees en vis, uitgebreid  groentebuffet en 1 consumptie.

Nadien volgt nog koffie.

 

Deelname: € 40,00 per persoon

 

Inschrijven en betalen op rekening BE95 3800 0667 2358 van Vief Kwiek Oostende uiterlijk 05 juni met vermelding “BBQ – aantal personen”

 

Toegang tot de zaal vanaf 11u30!

Meerdaagse autocarreis naar Noord - Bretagne

Datum en uur : Woensdag 07/09/2022 00:00

Informatie :

 

Van woensdag 07 tot en met maandag 12 september 2022

 

VERBLIJF Bretagne blijft één van de mooiste bestemmingen in Frankrijk. Voor wie houdt van de zee en de indrukwekkende rotskusten. Voor wie kan genieten van het Bretoense binnenland, met schitterende stadjes en groene landschappen. Voor wie interesse heeft in de Keltische cultuur. En zeker voor wie houdt van een gastronomische keuken waar vis en schaaldieren een prominente plaats innemen. U verblijft tijdens deze reis in Hotel Aigue Marine**** in het pittoreske stadje Tréguier, ter hoogte van de jachthaven bij de rivier de Jaudy. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad in een prachtige tuin en mooie kamers met alle moderne comfort (gerenoveerd in 2019). Ze bevatten een eigen badkamer met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een toilet. Ook is er een flatscreen-tv met kabelzenders, telefoon en gratis wifi aanwezig. Het hotel is bovendien bekend om zijn uitstekende gastronomie.

PROGRAMMA Tijdens deze reis bezoeken we de Normandische stad Honfleur en rijden we langs de Mont-St.Michel. We maken kennis met de stad Tréguier met een bezoek aan de kathedraal en het bloemeneiland “Ile de Bréhat” inclusief boottocht. We bezichtigen de roze granietkust met een wandeling in Ploumanac’h en een bezoek aan het Parc du Râdome, het planetarium van Bretagne met een expositie over de moderne telecommunicatie en een lasershow. We bezoeken tevens twee voorbeelden van de beroemde Bretoense calvaires, in Guimiliau en in St.Thégonnec. We rijden langs St.Pol-de-Léon, de streek van de artisjokken en bloemkolen, naar het vissersstadje Roscoff voor een bezoek aan Algoplus, producent van cosmetische en gastronomische producten gemaakt van algen. We nemen de tijd voor een bezichtiging van de abdijruïnes van de Abbaye de Beauport, een schitterende boottocht op de rivier Trieux en een bezoek om het kasteel van Roche-Jagu en de tuinen.

Prijs : € 865 per persoon -  € 203 toeslag single - € 50 vroegboekkorting bij een boeking vóór vrijdag  1 april 2022

INBEGREPEN Vervoer luxe autocar (met opstap te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende), verblijf in halfpension vanaf het avondmaal 1ste dag tot en met het ontbijt laatste dag (3 gangendiner met water en wijnen inclusief), alle excursies, taksen en fooien, permanente gids Rik Carpentier, Vief-begeleiding Marianne Verbeke.

NIET INBEGREPEN De middagmalen, de toegangsgelden bezoeken (richtprijs € 45), annulatie- en bijstandsverzekering.

Deze reis wordt aangeboden door Sima Tours (Lic. A1143).

Inschrijfformulier Vief Travel l Groeningelaan 40 l 8500 Kortrijk l Tel. 056 25 72 61 l of secretariaat Vief Kwiek Oostende 059/50 01 53.

Daguitstap Flirten met de schreve

Datum en uur : Donderdag 22/09/2022 00:00

Informatie :

Daguitstap met autocar met opstapplaats Oostende.

In de voormiddag brengt u een bezoek aan ’t Hoppecruyt te Proven. Eerst geniet u van een heerlijk kopje koffie/thee en cake. In deze dorpsboerderij duikt u terug in de geschiedenis van de hop en haar geneeskrachtige werking. Tijdens een rondleiding zoekt u uit of de hop nu in de apotheek past. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. U krijgt van de hopboerin Benedikte een rondleiding in het hopveld, bij de plukmachine, asten en spiekers. Er wordt afgesloten met een proevertje: een ‘Hommelbiertje’. We eindigen met Benedikte haar hoppepluklied.

 ’s Middags luncht u in Brasserie ’t Oud Kerverijtje in Dranouter, te midden van de prachtige natuur. Men serveert dé specialiteit van het huis: een warm en koud buffet met échte, ambachtelijke, verse producten, gepresenteerd in een authentiek, charmant beenhouwerijtje. De lunch bestaat uit een mix van verse huisgemaakte gerechten. Het koude gedeelte bestaat uit charcuterie, een ruim aanbod aan verse groentjes, slaatjes, pasta’s, sausjes, ... Het warme gedeelte omvat soep, heerlijke sappige ribbetjes, Vlaamse karbonaden en aardappeltjes in de pel met lookboter.

Na de lunch rijden we de grens over en komen zo in een mooi deeltje van Frans-Vlaanderen waar de dorpen en tradities nog de sporen dragen van een Vlaams verleden. Via de Rode en Zwarteberg waar Marguerite Yourcenar inspiratie vond voor haar werken naar de Katsberg, de spirituele heuvel. Vanop de hoogten genieten we van een prachtig panorama op de streek die zich uitstrekt van de kust tot de heuvels van Artesië. Geen wonder dat Lodewijk de 14e ooit zijn ogen liet vallen op deze mooie streek. Dit is ook de streek van de straffe verhalen van de blauwers of smokkelaars die tabak en sterke dranken op allerlei manieren probeerden de grens over te brengen en de kommiezen die op de loer lagen. Op het terras van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou kunnen we dan nog nagenieten van wat de hop in de Westhoek ons te bieden heeft met een drankje naar keuze.

Prijs: € 65 Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en cake, 2-gangenlunch, rondrit, begeleid bedrijfsbezoek ‘t Hoppecruyt met proevertje en een drankje in de Sint-Bernardusbrouweri

Inschrijven vooraf is noodzakelijk en betaling kan tot 30 dagen vóór de activiteit via overschrijving (met mededeling datum – aantal personen – uw telefoonnummer – opstapplaats) op rekening BE95 3800 0667 2358  van Vief Kwiek Oostende.

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details. Bij annulering door de klant kan Vief nooit de integrale som terugbetalen, we zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden

Vief Happening - Musiquette speelt la Rieu

Datum en uur : Donderdag 13/10/2022 14:00

Informatie :

 

in Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12 te 8400 Oostende

 

Musiquette is een 12-koppig muzikaal ensemble. Zeven violisten en een cellist worden geruggensteund door een stevige ritmesectie bestaande uit piano, gitaar, contrabas en drums. Het trio ‘Les Violettes’ maakt deel uit van het programma en het geheel staat onder leiding van violist Hans Van Tilborg.

Behalve het instrumentale programma kan u ook kennis maken met prachtige solisten: Ann De Winter, Ine Smet, Kris Struyven en Harry Hendrickx. Zij brengen een heel gevarieerd lichtvoetig programma van Franse chansons, filmmuziek en evergreens. Van intens gevoelige nummers tot spontane meeklapmuziek: bekende aria’s uit wereldberoemde operettes, filmmuziek of evergreens wisselen elkaar vlot af.

 

Een greep uit het zeer uitgebreide repertoire: Die lustige Witwe, Tiger Rag, FrouFrou, Summertime, L’âme des poêtes, Blaze away, La Vita è bella, La bohème, Chianti lied, Wien - du Stadt meiner Träume, Salome, Adieu mein kleiner Gardeoffizier, An der schönen blauen Donau, Radetzky mars…

 

Ticket: € 25

Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving). 

 

Inschrijven is betalen bij voorkeur vóór woensdag 14 september 2022 op het rekeningnummer van Vief Kwiek Oostende BE95 3800 0667 2358 met mededeling "Happening Kursaal – aantal personen – telefoonnummer"


De tickets worden enkele dagen vóór het evenement opgestuurd.

 

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

 

Info en inschrijven?

Vief Kwiek Oostende | Tel. 059 50 01 53 |